Polentos bokšteliai su jautienos faršo troškiniu

Ingredientai
Jums reikės:
1 l pieno
20 g sviesto
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
400 g jautienos faršo
Tarkuoto parmezano sūrio
Druskos
Pipirų
Maltos mėsos prieskonių
Šviežio baziliko lapelių
- 1Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti maltos mėsos prieskonius, išmaišyti ir sudėti jautienos faršą. Kepti nuolat pasmulkinant jį medine mentele, kad susidarytų vienodi „trupiniai“. Kai pilnai išgaruos vanduo, įpilti šlakelį balzaminio acto, įberti druskos ir supilti pomidorų tyrę. Gerai išmaišyti ir palikti uždengtą troškintis ant silpnos ugnies mažiausiai pusvalandžiui.
- 2Užvirti pieną, ir nuolat maišant šluotele suberti polentą. Kai vėl pienas užverda, įberti druskos, pipirų ir įdėti sviesto. Gerai išmaišyti, nukelti nuo ugnies, uždengti ir palikti 10 minučių pastovėti. Tada ant stalo iškočioti palentą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Sušlapintos stiklinės pagalba formuoti apskritimus ir lėkštėje sluoksniuoti su jautienos faršo troškiniu. Gausiai apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu bei papuošti šviežiais baziliko lapeliais.