Plikytos tešlos pyragas, įdarytas plikytu pieninio šokolado kremu

Ingredientai
Jums reikės:
Pyragui:
125 g pieno
125 g vandens
15 g cukraus
4 g druskos
110 g sviesto supjaustyto kubeliais
Migdolų drožlių
Cukraus pudros
Kremui:
200 g pieno
30 g cukraus
12 g kukurūzų krakmolo
25 g sviesto
- 1Į puodą supilti pieną, vandenį, sudėti sviestą ir suberti cukrų bei druską. Užvirti. Nukelti nuo kaitros ir nuolat maišant suberti miltus. Gerai išmaišyti iki vientisos blizgios masės. Po truputį pilti kiaušinių masę ir nuolat maišyti, kol gausis vėl vientisa masė. Jei tešla per kieta, įpilti šlakelį šilto pieno ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti vientisa ir lengvai drimbanti nuo šaukšto ar šluotelės. Konditerinio maišelio pagalba ant kepimo popieriaus išpiešto žiedo sukamais judesiais formuoti apskritimo formos, tuščiavidurį pyragą. Apibarstyti migdolų drožlėmis. Jei lieka tešlos suformuoti ant likusios vietos sausainukų. Pašauti į iki 220°C įkaitintą orkaitę ir iš karto sumažinti kaitrą iki 180°C. Kepti 30 minučių neatidarinėjant orkaitės.
- 2Užvirti pieną. Atskirame inde sumaišyti cukrų su kukurūzų krakmolu ir ant jų užpilti kiaušinių trynius. Gerai išmaišyti iki vientisos masės. Į ją po truputį pilti užvirusį pieną ir nuolat maišyti šluotele. Gautą masę vėl grąžinti į puodą ir pakaitinti, kol sutirštės iki kreminės konsistencijos. Gautu kremu užpilti šokoladą ir maišyti, kol jis ištirps. Tada sudėti sviestą ir vėl viską gerai išmaišyti. Kremą atvėsinti šaldytuve.
- 3Atvėsusį pyragą perpjauti horizontaliai per pusę. Apatinę dalį pertepti kremu ir uždėti viršutinę dalį. Apibarstyti cukraus pudra.