Plikytos tešlos desertas „Paris Brest”

Ingredientai
Jums reikės:
Plikytai tešlai:
100 g pieno
100 g vandens
15 g cukraus
0,5 arb. š. druskos
90 g sviesto
4 kiaušinių
Kremui:
2 kiaušinių
20 g cukraus
20 g kukurūzų krakmolo
130 g pieno
200 g sviesto
Dekoravimui:
Migdolų drožlių
- 1Į prikaistuvį supilti pieną ir vandenį, suberti druską ir cukrų, įdėti sviestą. Maišant užvirti, išjungti kaitrą ir nuolat maišant šluotele suberti po truputį miltus ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada vėl įjungti kaitrą ir nuolat maišant pakaitinti, kol masė sušoks į vieną gumulą ir nebirės. Tada perdėti ją į dubenį ir nuolat maišant elektriniu maišytuvu įmušti po vieną kiaušinius. Maišyti iki vientisos blizgios masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti žiedo formos pyragaičius. Pabarstyti migdolų drožlėmis ir kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
- 2Dubenyje išplakti kiaušinius kartu su cukrumi ir krakmolu.
- 3Užvirti pieną ir nuolat maišant šluotele iš lėto supilti jį į kiaušinių masę. Gerai išmaišyti, įdėti šaukštą sviesto ir maišyti, kol jis ištirps. Grąžinti masę į prikaistuvį ir ant vidutinės kaitros pakaitinti nuolat maišant, kol masė taps blizgi. Tada nukelti nuo kaitros, sudėti likusį sviestą ir maišyti, kol jis ištirps. Įdėti riešutų pastos ir vėl viską permaišyti iki vientisos masės. Gauto kremo paviršių uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą, kad atvėstų.
- 4Iškepusius pyragėlius perpjauti išilgai per vidurį į dvi dalis. Apatines pyragėlių dalis konditerinio maišelio pagalba padengti riešutiniu kremu, o viršutines dalis apibarstyti netirpia cukraus pudra. Tada uždėti viršutines dalis ant kremo paviršiaus.