Pistacijų keksiukai

Ingredientai
Jums reikės (10-12 keksiukų):
80 g sviesto
35 g lazdyno riešutų
95 g cukraus pudros
2 kiaušinių trynių
1 kiaušinio
2 kiaušinių baltymų
25 g cukraus
Glajui reikės:
1 stiklainio abrikosų džemo
0,5 stiklinės vandens
50 g romo
- 1Pradžiai reikia pasigaminti degintą sviestą. Į prikaistuvį sudėti paprastą sviestą ir jį virinti, kol įgaus auksinę spalvą. Būtinai perkošti.
- 2Lazdyno riešutus, migdolų miltus ir cukraus pudrą sudėti į smulkintuvą ir malti, kol pasidarys miltų konsistencija.
- 3Supilti miltus ir šiek tiek permaišyti. Supilti sviestą, pistacijų pastą ir malti iki vientisos masės. Įmušti 2 kiaušinių trynius, vieną pilną kiaušinį ir malti iki vientisos konsistencijos.
- 42 kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir atsargiai sumaišyti su riešutų mase. Konditerio maišelio pagalba užildyti ½ keksiukų formelių.
- 5Orkaitę įkaitinti iki 180°C ir įdėjus kepti sumažinti iki 160°C. Kepti apie 20-25 min.
- 6Iškepusius keksiukus įdėti į šaldiklį 30 min, kad atsvėstų ir būtų lengviau išimti iš formelių.
- 7Kol keksiukai vėsta, pasiruošiame glajų. Pakanka pakaitinti abrikosų džemą su vandeniu ir ir šiek tiek romo. Užvirti nereikia.
- 8Pasiruošti groteles su skardele po jomis. Keksiukus mirkyti glajuje ir dėti ant grotelių, kad nuvarvėtų. Šiek tiek palikti, kad sirupas įsigertų ir apstingtų.