Pistacijų desertas su avietėmis

Ingredientai
Bretoniškai tešlai reikės
375 g sviesto
350 g cukraus
10 g druskos
7 kiaušinių trynių
100 g pistacijų riešutų
Plikytam kremui su maskarponės sūriu reikės:
500 ml pieno
10 g vanilinio cukraus su vanilės sėklytėmis
125 g cukraus
100 g pistacijų riešutų
50 g kukurūzų krakmolo
1 kiaušinio
3 kiaušinių trynių
125 g sviesto
- 1Kambario temperatūros sviestą išpurenti kartu su cukrumi iki purios baltos masės. Į sviesto masę supilti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti, Į smulkintuvą suberti pistacijas, miltus, kepimo miltelius, druską ir labai gerai susmulkinti. Tada suberti miltų mišinį ir vėl gerai permaišyti, kol masė susijungs. Gautą tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min.
- 2Puode užvirti kartu sumaišytus pieną ir vanilinį cukrų. Į smulkintuvą suberti pistacijų riešutus, cukrų, krakmolą ir gerai susmulkinti. Į atskirą indą įmušti kiaušinį ir kiaušinių trynius, kuriuos su šluotele išplakti kartu su pistacijų ir cukraus mišiniu iki purios masės. Verdančio pieno šlakeliu nuplikyti kiaušinių trynių masę ir tuomet ją supilti į užvirusį pieną, gerai išmaišyti ir grąžinti ant kaitros. Kaitinti iki masė pradės tirštėti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikti šaldytuve atvėsti apie 30 min.
- 3Tuo tarpu reikia pasiruošti bretoniškos tešlos sausainius. Tešlą iškočioti iki 5-8 mm storio. Išspausti 8 cm skersmens sausainius. Kepti orkaitėje 180°C temperatūroje iki 10 min. Sausainius atvėsinti.
- 4Atvėsusį kremą išpurenti, sudėti mascarpone kremą ir mases sujungt, kad gautume vientisą kremą. Jį sudėti į konditerinį maišelį.
- 5Desertą pradėti dekoruoti nuo aviečių. Jas išdėlioti apskritimu sausainio kraštuose. Vidurį užpildyti kremu. Dekoruoti smulkintomis pistacijomis ir cukraus pudra.