Pica su kriliais

Ingredientai
Picos padui reikės:
300-400 g šilto vandens
15 g šviežių mielių
2 arb. š. druskos
Įdarui reikės:
Itališko pomidorų padažo
2-3 vnt. mocarelos sūrio
Žalių alyvuogių
0,5 raudonojo svogūno
Kaparėlių
Konservuotų krilių (krilvėžių)
Citrinos
Druskos
Pipirų
- 1Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su aliejumi. Iš miltų ant darbastalio ar į didelį indą suberti kauburėlį ir jame suformuoti duobutę, į kurią palaipsniui ir iš lėto pilti vandenį bei po truputį minkyti tešlą. Vandens kiekis priklauso nuo miltų ir nuo patalpoje esančios drėgmės. Minkyti iki minkštos vientisos masės. Iš tešlos suformuoti kamuoliuką lygiu paviršiumi, įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvelė, kad nekvėpuotų, ir palikti šiltai, kad iškiltų (22°C temperatūroje kyla apie 2 val.).
- 2Tešlą galima pasigaminti ir iš vakaro ir brandinti šaldytuve. Tokiu atveju reikia pamažinti mielių kiekį iki 4 g.
- 3Delnus ištepti aliejumi ir iškilusią tešlą pirštų pagalba paskleisti orkaitės skardoje. Jei norite storapadės picos, palikti skardoje išformuotą tešlą, kad dar kartą iškiltų.
- 4Picos padą aptepti natūraliu pomidorų padažu ir išdėlioti pjaustytą ar plėšytą moceraleos sūrį. Tuomet dėti konservuotus krilius, alyvuoges, kaparėlius, griežinėliais pjaustytus svogūnus ir apšlakstyti citrinos sultimis.
- 5Kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių konvekciniu režimu. Jei orkaitėje yra picos kepimo funkcija, rinkitės ją, rezultatas bus dar geresnis.