Pavlova desertas su rikotos sūriu

Ingredientai
Morengui reikės:
100 g baltymų (4 kiaušinių)
100 g cukraus pudros
100 g cukraus
2 šaukštai balto acto
Plikytam kremui su rikotos sūriu reikės:
500 ml pieno
10 g cukraus su vanilės sėklytėmis
50 g cukraus
50 g kukurūzų krakmolo
1 kiaušinio
3 kiaušinių trynių
125 g sviesto
200 g rikotos sūrio
- 1Į indą supilti kiaušinių baltymus, cukrų, cukraus pudrą bei actą ir plakti iki laai standžių putų. Ant silikoninės keksiukų formos išvirkščios pusės konditerinio maišelio pagalba suformuoti krepšelius. Džiovinti orkaitėje 100-110°C temperatūroje 60 min.
- 2Puode užvirti pieną. Inde išmaišyti cukrų, krakmolą ir vanilinį cukrų. Į atskirą indą įmušti kiaušinį ir kiaušinių trynius, kuriuos su šluotele išplakti kartu su cukraus ir krakmolo mišiniu iki purios masės. Verdančio pieno šlakeliu nuplikyti kiaušinių trynių masę ir tuomet ją supilti į užvirusį pieną, gerai išmaišyti ir grąžinti ant kaitros. Kaitinti iki masė pradės tirštėti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikti šaldytuve atvėsti apie 30 min.
- 3Išdžiovintus ir atvėsusius morenginius krepšelius nuimti nuo formelių ir šiek tiek patarkuoti krepšelių dugnus, kad jie stabiliai stovėtų lėkštėje.
- 4Atvėsusį kremą išpurenti, sudėti rikotos sūrį ir mases sujungti lėtai maišant. Kremu užpildyti krepšelius. Ant viršaus užberti kuo daugiau aviečių ir šilauogių bei dekoruoti cukraus pudra.