Pasiflorų keksas su šokolado užpilu

Ingredientai
Jums reikės:
90 g sviesto
6 kiaušinių
180 g cukraus
Sirupui reikės:
80 g vandens
40 g cukraus
Šokoladiniam užpilui reikės:
60 g neutralaus aliejaus
- 1Sviestą ištirpinti ir atidėti, kad pravėstų.
- 2Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Supilti pasiflorų tyrę bei grietinėlę ir plakti iki vientisos masės. Į gautą masę suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai permaišyti. Pabaigoje supilti lydytą sviestą ir permaišyti iki vientisos masės.
- 3Tešlą įpilti į kepimo formą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 min.
- 4Kol keksas kepa, reikia išsivirti pasiflorų sirupą. Juo gausiai aptepti tik ką iškeptą keksą. Taip jis taps drėgnesnis ir labiau išryškės skonis bei kvapas.
- 5Prie pasiflorų labai tinka šokoladas. Taigi, jei norite dar ryškesnio, prabangesnio skonio, galima užpilti pieniško šokolado glazūra. Reikia pakaitinti aliejų, nuimti nuo kaitros ir į jį supilti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps ir masė taps blizgi. Šokoladine glazūra aplieti atšaldytą keksą. Dar šiek tiek laiko palaikyti šaldytuve, kol glazūra sutvirtės.