Paryžietiškas flanas

Ingredientai
Tešlai reikės:
150 g šalto sviesto
3 kiaušinių trynių
150 g cukraus
Žiupsnelio druskos
Įdarui reikės:
700 g pieno
8 kiaušinių trynių
180 g cukraus
75 g kukurūzų krakmolo
- 1Sviestą, cukrų, miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišyti, kol susidarys trupiniai. Maišant po vieną įmušti kiaušinių trynius ir maišyti, kol tešla taps vientisa. Tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve atvėsti. Ją geriausia pasidaryti iš vakaro.
- 2Pieną su grietinėle užvirti. Atskirame inde išmaišyti cukrų su krakmolu ir permaišyti su kiaušinių tryniais. Įberti vanilės ekstrakto. Maišant po truputį supilti užvirintą pieną su grietinėle. Šią masę grąžinti į prikaistuvį ir dar šiek tiek pakaitinti, kol masė taps grietinės tirštumo.
- 3Atvėsusią ir sutvirtėjusią tešlą iškočioti iki 2-3 mm storio. Suformuoti kepimo formoje dugną bei šonus. Tešla turi pilnai padengti kepimo formą. Supilti šiek tiek pravėsusį įdarą .
- 4Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 40 min. – 2 val.