Parfė su džiovintais vaisiais ir kava

Ingredientai
Parfė („parfait“) – tai prancūziškas šaldytas desertas, kurio pavadinimas, verčiant iš prancūzų kalbos, reiškia „puikus“, „tobulas“. Kviečiame ir jus išbandyti!
Jums reikės:
50 g cukraus pudros
1 a. š. tirpios kavos (pvz. „Nescafe Classic Crema“)
6 g želatinos
30 g vandens
- 1Ant želatinos supilkite vandenį, pamaišykite ir palikite, kad išbrinktų. Tuo tarpu į mikserio indą sudėkite kiaušinio trynius, cukrų ir kavą ir viską plakite iki purios masės. Kol plakate kiaušinio trynių masę, smulkiai supjaustykite pusiau džiovintas figas ir slyvas. Į išplaktą purią masę lėtai supilkite pasiflorų tyrę ir švelniais sukamaisiais judesiais ją įmaišykite. Tuomet suberkite supjaustytus vaisius ir karamelizuotus riešutus – juos tolygiai įmaišykite. Galiausiai į gautą masę įmaišykite plaktą grietinėlę ir ištirpintą išbrinkintą želatiną. Gautą masę pilkite į formelę ir 4–6 val. dėkite į šaldiklį. Desertą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir papuoškite juos šviežiomis uogomis.