Obuolių pyragas su pasiflorų skonio karamele
Ingredientai
Tešlai reikės:
115 g sviesto
100 g cukraus
100 g rudo cukranendrių cukraus
1 kiaušinio
½ šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio valgomosios sodos
Pyragui reikės:
1 šaukšto (15 g) sviesto
4-5 šaukštų (100 g) cukraus
4-5 (priklauso nuo dydžio) obuolių
- 1Kambario temperatūros sviestą, cukrų bei rudajį cukrų plakite, kol viskas gerai išsimaišys, masė taps minkšta. Tuomet sudėkite kiaušinį ir plakite, kol masė pasidarys puri. Suberkite sijotus miltus, kepimo miltelius bei sodą ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
- 2Kepimo inde (geriausia būtų pasirinkti tokį, kurį galimą naudoti ir ant kaitlentės, ir orkaitėje) ištirpinkite sviestą su cukrumi. Obuolius švariai nuplaukite, nulupkite odelę, padalinkite į ketvirčius ir išimkite sėklytes. Taip paruoštus obuolius sudėkite į kepimo indą su tirpintu sviestu ir cukrumi, supilkite pasiflorų tyrę, vanilės ekstraktą ir kaitinkite ant aukštesnės, nei vidutinė, kaitros apie 10 minučių, keletą kartų apversdami obuolių ketvirčius. Prieš nuimant indą nuo kaitlentės, obuolių ketvirčiai turi būti vidine puse (ta, kur buvo sėklytės) į viršų, o dugne turi likti apie 5mm storio pasiflorų karamelės sluoksnis. Obuolius atvėsinkite.
- 3Ant atvėsusių obuolių su pasiflorų karamele tolygiai išdėliokite paruoštą tešlą. Jeigu lieka tarpeliai, nieko baisaus, kepant tešla „išplauks“ ir pasiskirstys.
- 4Kepkite iš anksto iki 180°С įkaitintoje orkaitėje, su ventiliatoriaus funkcija, 25-30 minučių. Pyragui iškepus, keletą minučių palikite, kad atvėstų. Tuomet virš jo uždėkite plačią lėkštę ar lentelę ir staigiu judesiu apverskite.