Obuolių pyragas su migdoliniu Frangipane kremu

Ingredientai
Trapiai tešlai reikės:
80 g šalto sviesto
65 g rudojo cukraus
Migdoliniams Frangipane reikės:
190 g sviesto
140 g cukraus
3 kiaušinių
Garnyrui reikės:
2 didesnių kietų obuolių
1 citrinos
10 g cukraus
400 g raudonų uogų
- 1Visus tešlai skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti iki trupinių konsistecijos. Sudėti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve, kad masė sutvirtėtų.
- 2Nuvalyti obuolius ir supjaustyti vienodo dydžio skiltelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis. Palikti pastovėti.
- 3Frangipane kremui sviestą išpurenti su cukrumi. Suberti migdolų miltus ir toliau purenti. Plakant mušti po vieną kiaušinį. Galiausiai atsargiai įmaišyti miltus.
- 4Į kepimo formą dėti trupinius ir suformuoti vienodo storio pagrindą. Ant jo sudėti šaldytas uogas, paliekant apie 2 cm nuo kraštų. Ant viršaus supilti migdolinį kremą ir išlyginti paviršių. Beliko sudėti obuolius. Juos geriausia dėti ratu per visą paviršių. Galima užberti šiek tiek cukraus.
- 5Kepti 175°C temperatūroje 40 min., po 40 min sumažinti temperatūrą iki 160°C ir dar kepti apie 20 min.