I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Obuolių pudingas su karamele


Koks gi ruduo be obuolių pyrago? Tai tik retorinis klausimas į kurį atsakinėti tikrai nebūtina, nes juk atsakymas ir taip aiškus. Iškepti bent vieną obuolių pyragą yra tiesiog būtina! O jei nusibodo visi seni receptai ir norisi kažko naujo, prašom – obuolių pyrago-pudingo su karamele receptas jau čia. Sunkus, šlapias, bet burnoje tirpstantis pyragas tikrai yra kažkas kitokio. Skanus ir atšalęs, bet pats gardžiausias valgant dar šiltą ir patiekiant su ledais. Imkit, kepkit, skanaukit ir vaišinkite kitus, juk rudenį ypatingai norisi jaukumo ir šiek tiek saldumo.

Ingredientai


Pudingui reikės:

6 vnt. vidutinio dydžio obuolių
200 g cukraus
3 valg. š. klevų sirupo
30 g sviesto
Žiupsnelio druskos
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
200 ml pieno
2 arb. š. sodos
Nedidelio gabalėlio sviesto kepimo formos ištepimui

Sirupui reikės:

200 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
60 sviesto
Žiupsnelio druskos
  • 1Karamelizuokite obuolius. Obuolius sutarkuokite per vadinamą burokinę tarką ir atidėkite trumpam į šalį. Į keptuvę suberkite cukrų, supilkite klevų sirupą ir kaitinkite ant nestiprios kaitros, kol cukrus ištirps. Maišykite, kad nepridegtų. Cukrui ištirpus sudėkite sviestą, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite tarkuotus obuolius, įpilkite vanilės ekstrakto, išmaišykite ir troškinkite apie 5-7 minutes, kol obuoliai išgarins dalį drėgmės. Gautą masė atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  • 2Į atvėsusią obuolių masę įmaišykite kiaušinius ir pieną. Tuomet suberkite išsijotus miltus ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Į stiklinę suberkite sodą, užpilkite ją obuolių sidro actu ir greitai išmaišius supilkite iškart į obuolių masę ir tuoj pat viską permaišykite.
  • 3Kepimo formą (mes naudojome 25 cm x 35 cm dydžio formą) ištepkite sviestu ir sudėkite obuolių masę. Taip paruoštą pyrago masę dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija, šiek tiek žemiau nei orkaitės viduryje. Kepkite 25-30 minučių, kol patikrinus su pagaliuku jis liks sausas ir pyragas bus iškepęs.
  • 4Paruoškite sirupą. Į prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite cukrų ir vis pamaišant kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tada sudėkite sviestą, įberkite žiupsnelį druskos ir virkite ant vidutinės kaitros 5-7 minutes, kad sutirštėtų.
  • 5Dar karštą iškepusį pyragą subadykite ir užpilkite paruoštu sirupu. Sirupui susigėrus skanaukite pyragą su ledais ar kitais mėgstamais priedais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis