Obuolinis sūrio pyragaitis
Obuolinis sūrio pyragaitis kuriam pasigaminti neprireiks nei daug laiko, nei daug pastangų. Jame susijungia klasikinio obuolių pyrago rūgštelė su sūrio pyrago kremiškumu ir saldumu. Tiesiog tobula skonių kombinacija viename deserte!

Ingredientai
Dviems pyragaičiams jums reikės:
1 vnt. didelio, žalio, rūgštaus obuolio
2 valg. šaukštų tirpinto sviesto
50 g cukraus
2 valg. šauktų cukraus
4 arb. šaukštelių vandens
Taip pat jums reikės:
50 g cukraus
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių
10 g ryžių arba kvietinių miltų
- 1Obuolį nulupkite, išskobkite vidų ir padalinkite į šešiolika skiltelių. Į šaltą keptuvę suberkite cukrų, jį palyginkite, kad padengtų visą keptuvės dugną ir išdėliokite obuolio skilteles. Įjunkite šiek tiek aukštesnę nei vidutinė kaitrą. Cukrus pradės tirpti, maišytis su obuolio sultimis ir gražiai skrusti. Kai viena obuolio skiltelių pusė gražiai karamelizuosis, atsargiai apverskite ir užpilkite pasiflorų tyrę, toliau kaitinkite. Kai obuoliai suminkštės, įpilkite tirpintą sviestą ir nukelkite keptuvę nuo kaitros.
- 2Į du nedidelius indelius skirtus naudoti orkaitėje supilkite po šaukštą cukraus ir du šaukštelius vandens. Taip paruoštus indelius dėkite į mikrobangų krosnelę ir šildykite priklausomai nuo turimos krosnelės galingumo. (Pvz.: 900 V turinčioje mikrobangų krosnelėje reikėtų šildyti maždaug 2 minutes ir 30 sekundžių.) Gautą karamelę paskirstykite tolygiai ant indelių dugno ir šiek tiek kraštų.
- 3Į paruoštus indelius su karamele sudėkite karamelizuotus obuolius, po aštuonias skilteles į kiekvieną indelį ir atidėkite į šalį.
- 4Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, supilkite cukrų ir gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę, vanilę ir vėl gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinių trynius, suberkite miltus ir dar kartą viską išmaišykite. Gautą masę supilkite į kepimo indelius su obuoliais palikdami apie pusę centimetro iki viršaus. Taip paruoštus pyragaičius dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios bei ventiliatoriaus funkcija ir kepkite maždaug 20 min – 25 minutes.
- 5Iškepusius pyragaičius prieš skanaujant atvėsinkite ir išverskite iš kepimo formelių, kad atsiskleistų visas grožis.