Nekeptas mangų sūrio pyragas
Gerą desertą iš tiesų ne visada yra lengva pagaminti, o ir ne retai prireikia daug ir įvairių ingredientų. Tačiau šis receptas kitoks. Keletas produktų, šiek tiek pastangų, šiek tiek kantrybės laukiant kol sustings bei truputėlis kūrybos dekoruojant ir turėsite visų liaupsių ir pagyrų vertą desertą. Gaivus, vasariškas ir nuostabios išvaizdos nekeptas mangų sūrio pyragas puikiai tiks bet kuriai šventei ar tiesiog pasilepinimui.
Ingredientai
Pyragui jums reikės:
150 g trapių, mėgstamų sausainių
50 g tirpinto sviesto
250 g kokybiško baltojo šokolado
Pyrago dekoravimui reikės:
Šiek tiek šviežių braškių (pasirinktinai)
Šiek tiek šviežių šilauogių (pasirinktinai)
- 1Sausainius suberkite į trintuvo indą ir lengvai pertrinkite, supilkite tirpintą sviestą ir dar kartą pertrinkite. Į torto formavimo indą (mes naudojome 18 cm skersmens žiedą) suberkite sausainių masę, suspauskite ir padėkite į šaldytuvą atvėsti.
- 2Želatinos lapelius 5-10 minučių pamerkite į vandenį, kad išbrinktų.
- 3Garų vonelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą.
- 4Mangų tyrę labai lengvai pašildykite (ne daugiau kaip iki 50 °C laipsnių) ir į ją sudėkite nusunktus želatinos lapelius. Maišykite, kol želatina ištirps.
- 5Į plaktuvo dubenį sudėkite kreminį sūrį ir permaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite pusę grietinėlės, išplakite, tuomet supilkite likusią grietinėlės dalį ir vėl išplakite, kol kreminio sūrio masė išpurės. Neperplakite, kad iš grietinėlės netaptų sviestas.
- 6Maišant ištirpintą baltąjį šokoladą į jį supilkite mangų tyrę su želatina. Gautą masę per kelis kartus, vis išmaišant supilkite į kreminio sūrio ir grietinėlės plakinį, gerai išmaišykite.
- 7Gautą masę supilkite ant sustingusio sausainių pagrindo ir taip paruoštą pyragą dėkite į šaldytuvą mažiausiai 6-8 valandoms. Likusią masės dalį supilkite į dubenėlį, uždenkite ir taip pat palikite šaldytuve. Kai likęs kremas sustings, jį permaišykite, sudėkite į konditerinį maišą ir dekoruokite sūrio pyragą.
- 8Paruoštą sūrio pyragą prieš patiekiant papuoškite šviežiomis uogomis.