Neapolietiškas Velykinis pyragas „Casatiello“

Ingredientai
Jums reikės:
300 ml šilto vandens
10 g šviežių mielių
10 g druskos
50 g kiaulienos taukų
20 g sviesto
3 kiaušiniai
150 g parmezano arba pekorino sūrio
150 g neapolietiškos arba chorizo rūkytos dešros
- 1Šiltame vandenyje ištirpinti mieles. Ant darbastalio suberti miltus, druską ir išmaišyti. Padaryti šulinėlio formos kauburėlį ir iš lėto į vidų pilti šilto vandens ir mielių mišinį. Po truputį minkyti tešlą iki vientisos masės. Kubeliais supjaustytą dešrą ir sūrį suberti ant tešlos ir įminkyti juos į vidų, kad pasiskirstytų po visą masę. Atplėšti nedidelės saujos dydžio tešlos gabaliuką ir iš jo susukti 6 „virveles“. Tešlą išformuoti ir paskirstyti ragaišio kepimo formoje. Ant viršaus įspausti švariai nuplautus nevirtus kiaušinius ir pritvirtinti prie tešlos pagrindo „virvelėmis“. Palikti valandai šiltai, kad pyragas gerai iškiltų. Tada kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 75 minutes.