Naminė pasta su šviežių pomidorų padažu

Ingredientai
Jums reikės:
200 g šviežių vyšninių pomidoriukų
1 didesnė ančiuvio filė
1 skiltelė česnako
Tarkuoto parmezano sūrio apibarstymui
Šviežio baziliko lapelių papuošimui
- 1Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įmesti nesmulkintą česnako skiltelę ir pakepinti ančiuvio filė, kol ji pilnai suirs. Tada sudėti per pusę supjaustytus pomidoriukus ir kepti, kol jie suminkštės. Su medine mentele paspausti, kad paleistų sultis. Padažą nukelti nuo ugnies. Ant darbastalio pasidaryti miltų kauburėlį su duobute, į kurią supilti kiaušinių masę arba įmušti kiaušinius. Gerai išminkyti tešlą. Jei neturite pastos gaminimo mašinėlės, labai plonai (1 mm) iškočioti tešlą, gerai išmiltuoti, susukti į ritinėlį ir supjaustyti norimo storio juostelėmis. Virti 2-3 min. Išvirtą pastą nukošti, padažo keptuvę padėti ant ugnies, suversti į ją pastą ir gerai išmaišyti. Patiekti apibarsčius parmezano sūriu ir šviežio baziliko lapeliais.