Naminė pasta su Carbonara padažu

Ingredientai
Tešlai reikės:
5 kiaušinių
Padažui reikės:
150-200 g rūkytos šoninės
1 pilno kiaušinio
2 kiaušinių trynių
50 g Pecorino sūrio
Pipirų
Užbaigimui:
50 g Pecorino sūrio
- 1Ant darbastalio ar į indą suberti miltus ir viduryje padaryti „šulinėlį“, į kurį reikia įmušti kiaušinius. Tuomet atsargiai maišyti iki vientisos masės.
- 2Masę pabaigti minkyti ant miltais pabarstyto darbastalio. Minkyti tol, kol tešla visiškai nelips prie rankų ir taps elastinga. Suformuoti kamuoliuką ir įviniojus į maistinę plėvelę arba uždengus medvilniniu rankšluosčiu leisti pailsėti.
- 3Kol tešla „ilsisi“, galima pasiruošti padažą. Smulkiomis juostelėmis supjaustyti šoninę ir dėti kepti į gerai įkaitintą keptuvę. Kepti, kol šoninė apskrus. Kiaušinį bei trynius gerai išplakti su Pecorino sūriu ir pipirais. Palikti, kol išvirs pasta.
- 4Lieka baigti naminę pastą. Kuo ploniau iškočioti tešlą. Kočiojant nepagailėti miltų. Iškočiotą tešlą suvynioti, kaip vyniotinį, ir pjaustyti apie 3-4 mm pločio riekelėmis.
- 5Į verdantį vandenį su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei keliais žiupsniais druskos sudėti pastą ir virti 3 min.Nukošti pastą, tačiau rekomenduojama palikti šiek tiek vandens. Supilti pastą į keptuvę su šonine ir šiek tiek pakaitinti. Viską perpilti į didelį indą, užpilti kiaušinio plakiniu ir gerai išmaišyti. Jei trūksta skyčio, įpilti likusio nuo pastos vandens.
- 6Pastą su Carbonara patiekti gilioje lėkštėje ir užberti papildomai Pecorino sūrio.