Morenginis desertas su pasiflorų kremu

Ingredientai
Morengui reikės:
4 kiaušinių baltymų
100 g cukraus pudros
100 g cukraus
Pasiflorų kremui reikės:
8 kiaušinių trynių
120 g cukraus
140 g sviesto
Papuošimui reikės:
Šviežių uogų (aviečių, gervuogių, šilauogių)
-
1
Morongų gaminimo eiga:
Į indą supilti kiaušinių baltymus, cukrų, cukraus pudrą ir plakti iki labai standžių putų. - 2Konditerinio maišelio pagalba, naudojant dantytą konditerinį antgalį, suformuoti šulinėlio formos morengus. Džiovinti orkaitėje 110°C temperatūroje 1 h 30 min
-
3
Kremo gaminimo eiga:
Pasiflorų tyrę užvirti. Kiaušinių trynius pramaišyti su cukrumi. Į kiaušinių masę, pastoviai maišant, supilti karštą pasiflorų tyrę ir šią masę grąžinti į prikaistuvį. Maišant kaitinti iki masė pradės tirštėti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikti šaldytuve atvėsti bent 30 min. -
4
Deserto surinkimas:
Atvėsusius morengus užpildyti pasiflorų kremu ir puošti šviežiomis uogomis.