Mini tartaletės su slyvomis ir naminiais ledais

Ingredientai
Tešlai reikės:
190 g sviesto
20 g cukraus
50 g pieno
1 kiaušinio trynio
Karamelizuotoms slyvoms reikės:
7 mėlynųjų slyvų
2-3 šaukštų rudojo cukraus
30 g sviesto
Kremui reikės:
2 kiaušinių
145 g cukraus
95 g sviesto
Naminiams bananiniams ledams reikės:
4 bananų
0.5 šaukšto cukraus pudros
- 1Sviestą išmaišyti su biriais ingredientais iki vientisos masės. Supilti pieną ir kiaušino trynį bei maišyti, kol masė taps plizgi ir vientisa. Leisti tešlai „pailsėti“ apie 1 val. šaldytuve.
- 2Rudąjį cukrų supilti į keptuvę ir nemaišant išlydyti. Tuomet įmaišyti sviestą, sudėti pusiau perpjautas slyvas ir sumažinus kaitrą palikti karamelizuotis, kol suminkštės. Keptuvę uždengti.
- 3Kremui pakaitinti sviestą. Likusius kremui skirtus ingredientus supitli į indą ir išplakti. Po truputį ir plakant supilti karštą sviestą.
- 4Tešlą iškočioti 3-4 cm storio. Formeles ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir padengti tešla. Įdėti karamelizuotą slyvą ir užpilti kremu. Kepti orkaitėje 160°C temperatūroje apie 30 min.
- 5Ledams pradžiai sušaldyti smulkiai pjaustytus bananus. Tuomet juos suberti į virtuvinį kombainą ir sumalti iki miltų konsistencijos. Įberti cukraus pudros ir po trupitį pilant grietinėlę malti iki vientisos ledų masės.
- 6Tartaletes valgyti šiltas su ledais.