Mini brownies su vaniliniu baltojo šokolado kremu
![](https://old.gardugardu.lt/wp-content/uploads/2023/01/20201013_008-2000x1333-1.jpeg)
Ingredientai
Šokoladiniam biskvitui reikės:
150 g sviesto
2 kiaušinių
185 g drėgno rudojo cukraus
Kremui reikės:
225 g pieno
Papuošimui:
Karamelizuotų riešutų
- 1Sviestą ištirpinti, nukelti nuo kaitros ir įberti šokoladą. Maišyti, kol jis išsilydys. Atskirame dubenyje gerai sumaišyti visus birius ingredientus. Per tą laiką spėjo pravėsti sviesto ir šokolado masė ir jau galima į ją po vieną mušti kiaušinius ir maišyti šluotele. Supilti birius ingredientus ir maišyti, kol susijungs į vientisą masę.
- 2Į nenidelius kepimo žiedus, pateptus sviestus ir pabarstytus miltais, pilti tešlą ir užlyginti paviršių. Galima naudoti ir silikonines keksiukų formeles. Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
- 3Kremui pakaitinti grietinėlę su pienu iki virimo. Į atskirą indą supilti šokoladą, įdėti išbrinkitus želatinos lakštus ir užpilti karšta grietinėle su pienu. Maišyti, kol šokoladas išsilydys ir masė taps vientisa. Įpilti šlakelį vanilės ir dar permaišyti. Kremą supilti į skardelę, uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi su paviršiumi, ir palikti šaldytuve, kol atvės. Tuomet išplakti, kad kremas taptų purus.
- 4Konditerinio maišelio pagalba kremą išspausti ant atvėsusių biskvitų. Šiek tiek užberti kakavos ir karamelizuotų riešutų.