Migdolinis pyragas

Ingredientai
Pyragui reikės:
110 g cukraus pudros
3 kiaušinių
20 g kukurūzų krakmolo
70 g lydyto sviesto
Migdolų drožlių
Maskarponės kremui reikės:
100 g minkšto kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus pudros
- 1Įkaitinti orkaitę iki 170°C ir apie 10 min pakepinti migdolų drožles.
- 2Sumaišyti migdolų miltus, cukraus pudrą, kiaušinius ir plakti iki šviesios, purios ir baltos masės.
- 3Įberti miltus, kukurūzų krakmolą ir permaišyti. Galiausiai įpilti lydytą sviestą ir maišyti iki vientisos masės.
- 4Kepimo formelę ištepti sviestu ir dugną pabarstyti kepintais migdolais. Ant jų supilti paruoštą masę. Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- 5Prie pyrago labai tiks maskarponės kremas. Prieš jį gaminant, sviestą ir maskarponės sūri būtina ištraukti iš šaldytuvo anksčiau ir naudoti tik kambario temperatūros. Kad kremas būtų puresnis, su šluotele ar šaukštu gerai permaišyti. Tuomet sudėti į vieną indą ir labai gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir kremas būtų vientisas. Galiausiai suberti cukraus pudrą, įpilti šlakelį vanilės ekstrakto ir maišyti, kol kremas bus švelnios, purios, vientisos tekstūros.