Migdoliniai šokolado pyragaičiai „Financier“

Ingredientai
Jums reikės:
Pyragaičiams:
150 g cukraus
8 kiaušinių baltymų
1 arb. š. kukurūzų krakmolo
Žiupsnelio druskos
Dekoravimui:
1 citrinos žievelės
Šviežių uogų (aviečių, šilauogių ar kitų)
- 1Nedideliame prikaistuvyje užvirti grietinėlę, nukelti nuo kaitros, suberti šokoladą ir maišyti kol ištirps. Palikti, kad atvėstų.
- 2Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki blizgių standžių putų.
- 3Dubenyje sumaišyti birius produktus: migdolų miltus, kukurūzų krakmolą ir kakavos miltelius. Įberti mažą žiupsnelį druskos. Suberti juos atsargiai į išplaktus baltymus ir lėtai išmaišyti.
- 4Tada iš lėto supilti pravėsusią šokolado masę ir vėl gerai išmaišyti.
- 5Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir užpildyti turimas keksiukų formeles iki pusės.
- 6Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
- 7Iškepusius išimti iš formelių ir atvėsinti. Tada išdėlioti juos ant porcijinių padėkliukų arba mažų lėkštučių.
- 8Ant kiekvieno pyragėlio gražiai uždėti po arbatinį šaukštelį maskarponės sūrio, užtarkuoti citrinos žievėlės. Dekoruoti šviežiomis uogomis ir apibarstyti netirpia cukraus pudra.