Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu
Super greitas, paprastas, bet labai gardus desertas, kuris turi ne vieną variaciją. Migdoliniai traškūs florentinai skanūs tiek ką tik pagaminti, tiek po kelių dienų, todėl tai puikus desertas, kurį galite pasiruošti iš anksto ir dovanoti kaip valgomą dovaną. Sausainius galima skanauti vienus arba pertepti su mėgstamais kremais, patiekti su ledais. Vienas paprastas receptas - daug skonio ir džiaugsmo.
Ingredientai
Sausainiams reikės:
115 g sviesto
130 g rudojo cukraus
Žiupsnelio druskos
1 valg. š. medaus
Taip pat reikės:
- 1Paruoškite sausainių masę. Prikaistuvyje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą. Sviestui ištirpus suberkite cukrų, migdolų miltus, įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite šaukštą medaus ir maišykite tol, kol ištirps cukrus. Turite gauti vientisą, lengvą sausainių masę. Išimkite iš prikaistuvio ir prieš formuojant sausainius, leiskite masei atvėsti. Masei atvėsus įpilkite šaukštelį vanilės ekstrakto ir gerai išmaišykite.
- 2Formuokite sausainius. Kad sausainiai gautųsi vienodo dydžio, masę imkite su arbatiniu šaukšteliu (arba matavimo šaukšteliu) ir formuokite nedidelius, vienodo dydžio rutuliukus. Suformavus dėkite į neprikepančią skardą arba skardą su kepimo popieriumi palikdami nemažus tarpus, nes sausainiai plėsis į šonus. Į standartinę kepimo skardą turėtų tilpti apie šešis - aštuonis rutuliukus. Taip paruoštą sausainių masę dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 6-8 minutes.
- 3Iškepus sausainiams palikite juos keletą minučių kepimo skardoje, kol sutvirtės, tuomet nuimkite ant grotelių ir leiskite pilnai atvėsti. Skanaukite vienus arba patiekite su mėgstamais ledais. Kitas variantas kaip galite patiekti florentinus – pertepti juos su mėgstamu kremu. Imkite šaukštelį šokoladinio arba karamelinio pagardo, dėkite ant sausainio, dėkite kitą sausainį ant viršaus ir atsargiai suspauskite. Gurmaniškesniam variantui ant kremo užbarstykite žiupsnelį druskos.