Mieliniai vafliai su balto šokolado kremu

Ingredientai
Jums reikės:
Kremui:
Vafliams:
3 kiaušinių
50 g cukraus
300 ml pieno
10 g šviežių mielių
130 g išlydyto sviesto
Dekoravimui:
Šviežių uogų
Šviežios mėto lapelių
Cukraus pudros
- 1Prikaistuvyje užvirti grietinėlę ir užpilti ją ant dubenyje suberto šokolado. Gerai išmaišyti, kol šokoladas ištirps ir palikti, kad atvėstų.
- 2Pašildyti iki 40°C pieną ir jame ištirpinti mieles su 1 arb. š. cukraus.
- 3Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi. Išlydyti sviestą ir supilti jį į kiaušinių plakinį. Viską gerai perplakti iki vientisos masės. Tada suberti miltus, išmaišyti ir po truputį pilti pieno bei mielių mišinį. Viską gerai išmaišyti iki vientisos skystokos masės. Palikti nakčiai šaldytuve, kad tešla subręstų.
- 4Kepti įkaitintoje ir aliejumi išteptoje vaflinėje iki auksinio atspalvio. Neperkepti: vafliai turi būti iš išorės traškūs, o viduje - minkšti.
- 5Atvėsusią grietinėlės ir šokolado masę išplakti iki standžių putų ir sudėti į konditerinį maišelį su karpytu antgaliu. Paskleisti kremą ant atvėsusių vaflių paviršiaus ir dekoruoti šviežiomis uogomis bei šviežios mėtos lapeliais. Apibarstyti cukraus pudra.