Mieliniai belgiški vafliai su šokoladu ir imbieru

Ingredientai
Jums reikės:
20 g šviežių (presuotų) mielių
1 šaukšto cukraus
Žiupsnelio druskos
2 vnt. kiaušinių
160 ml pieno (šalto)
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
220 g sviesto
~50 g cukruoto imbiero
~50 g skaldytų karamelinių ledinukų (saldainių)
- 1Minkymas yra ypatingai svarbus šiai tešlai, tad viską darykite labai atidžiai. Pirmas etapas: Visus tešlai skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinio kombaino katiliuką. Tuomet su tešlai minkyti skirtu antgaliu (kabliu) maišykite lėta eiga apie 3-4 minutes, kol visi ingredientai išsimaišys.
- 2Antras etapas: Padidinkite virtuvinio kombaino greitį iki vidutinio ir minkykite apie 8 minutes, kad aktyvuotųsi glitimas.
- 3Trečias etapas: Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir vidutiniu greičiu minkykite tol, kol tešla taps vientisa, elastinga ir nelips prie kraštų. Tai turėtų užtrukti 5-8 minutes. Jeigu tešla prikimba prie kablio, tiesiog su lopetėle ją nuimkite ir minkykite toliau.
- 4Į išminkytą tešlą suberkite smulkintus priedus – cukruotą imbierą, smulkintus karamelės gabaliukus bei šokoladą, išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų. Paruoštą tešlą sudėkite į švarų indą ir kildinkite šiltoje vietoje, kol ji padvigubės.
- 5Kildintą tešlą padalinkite po 50-60g, susukite į rutuliukus ir kildinkite dar apie 30 minučių.
- 6Kepkite įkaitintoje vaflinėje apie 2-3 minutes.