Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu

Ingredientai
Jums reikės:
Kotletukams:
300 g menkės filė
300 g nuluptų virtų krevečių
300 g virtų bulvių
150 g džiuvėsėlių
30 g šviežių špinatų
2 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Džiuvėsėlių apvoliojimui
Padažui:
200 g graikiško jogurto
Žiupsnelio smulkintų šviežių arba džiovintų krapų
0,5 citrinos žievelės
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
- 1Pirmiausia reikia pasiruošti padažą: sumaišyti jogurtą su žiupsneliu krapų, druskos, pipirų ir tarkuota citrinos žievele. Paviršių uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve, kad jogurtas sugertų visų prieskonių skonius.
- 2Į virtuvinį smulkintuvą sudėti virtas bulves, kubeliais smulkintą menkę, krevetes, špinatus, įmušti kiaušinius, suberti džiuvėsėlius, įberti druskos ir pipirų. Viską sumalti iki vientisos masės. Geriausia naudoti nešaldytą žuvį ir krevetės, kad savyje turėtų mažiau drėgmes, nes tešla gali gautis per skysta ir reikės įdėti daugiau džiuvėsėlių ar net miltų. Šlapiomis rankomis formuoti kotletukus ir apvolioti juos džiuvėsėliuose.
- 3Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros. Apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Galima papildomai pasiskrudinti krevečių patiekalo dekoravimui.
- 4Patiekti su jogurtiniu padažu.