Mėlynųjų bulvių virtinukai „Gnocchi“

Ingredientai
Jums reikės:
Virtinukams:
500 g mėlynųjų bulvių
1 kiaušinio
Saujelės smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
Muskato riešuto
1 ekologiško sultinio kubelio
Žiupsnelio druskos
Padažui:
150-200 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
Žiupsnelio maltų įvairių pipirų mišinio
Dekoravimui reikės:
Žiupsnelio smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
Šviežios mėtos lapelių
- 1Bulves išvirti su lupena. Šiek tiek atvėsinti, nulupti ir sutrinti arba sumalti. Suberti į jas miltus, įberti druskos, pora žiupsnelių tarkuoto parmezano sūrio, įtarkuoti muskato riešuto, įmušti kiaušinį. Viską išmaišyti ir išminkyti iki vientisos masės. Ant darbastalio išvolioti norimo storio ritinėlius ir sujaustyti gabaliukais.
- 2Gilesnėje keptuvėje užvirti grietinėlę, įberti arba įmalti įvairių pipirų mišinio, išmaišyti ir tada po truputį suberti tarkuotą parmezano sūrį bei nuolat maišyti iki sūris ištirps.
- 3Puode užvirti vandenį, įmesti sultinio kubelį, ištirpinti ir sudėti virtinukus. Kai virtinukai iškyla išgriebti juos ir sudėti į padažą, išmaišyti.
- 4Patiekti gilesnėse lėkštėse, apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu ir dekoruoti šviežios mėtos lapeliais.