Mėlynojo kopūsto sriuba su vištiena ir avinžirniais

Ingredientai
Jums reikės:
0,5 mėlynojo kopūsto galvos
1 vištienos krūtinėlės filė dalies
300-400 g konservuotų arba virtų avinžirnių
100 g šviežių smidrų
2 nuluptų česnako skiltelių
0,5 stiklinės balto sauso vyno
1 valg. š. sviesto
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Vištienos prieskonių
1 šviežio rozmarino šakelės
Tarkuoto parmezano sūrio
- 1Vištienos krūtinėlės filė supjaustyti nedideliais kubeliais, kopūstą – juostelėmis, smidrus – riekelėmis, o viršūnėles palikti nepjaustytas papuošimui.
- 2Viename puode užvirti 1 l vandens.
- 3Kitame puode įkaitinti alyvuogių aliejų, įdėti česnako skiltelę ir trumpai pakepinti. Tada suberti šviežio rozmarino lapelius, sudėti vištieną, įberti vištienos priekonių, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes. Supilti vyną, sudėti susmulkintą kopūstą ir suberti smidrus. Išmaišyti ir apkepinti ant aukštos kaitros. Tada po truputį periodiškai pamaišant įpilti po samtį verdančio vandens iš pirmojo puodo. Pilti iki norimo tirštumo. Kai kopūstas suminkštėja, sudėti avinžirnius, įberti druskos, pipirų, išmaišyti, sumažinti kaitrą, uždengti ir patroškinti 2-3 minutes.
- 4 Keptuvėje išlydyti sviestą kartu su šlakeliu aliejaus, įmesti česnako skiltelę, sudėti smidrų viršūnėles, įberti druskos, pipirų, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes.
- 5Patiekti dubenėliuose, apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu ir dekoruoti smidrų viršūnėlėmis.