Medžiotojų vištienos troškinys

Ingredientai
Jums reikės:
250 g ryžių
600 g vištienos blauzdelių be sąnario
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
1 didelės morkos
1 saliero stiebo
1 svogūno
1-2 skiltelių česnako
Žiupsnelio druskos
Vištienos prieskonių
Šviežio rozmarino šakelės
- 1Daržoves nuskusti, nulupti ir supjaustyti stambesniais gabaliukais. Troškintuve įkaitini aliejų, įmesti neluptą česnako skiltelę ir trumpai pakepinti, kad paskleistų kvapą. Tada ant didelės kaitros apskrudinti vištienos blauzdeles iš visų pusių ir gausiai pašlakstyti balzaminiu actu. Suberti daržoves ir maišant pakepinti. Tada supilti smulkintų konservuotų pomidorų tyrę, sumažinti kaitrą, įpilti porą samčių verdančio vandens, įberti vištienos prieskonių ir druskos. Viską gerai išmaišyti, uždengti troškintuvą dangčiu ir troškinti ant silpnos kaitros apie 40 minučių. Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius, nukošti ir sumaišyti su sviestu. Patiekti su vištienos troškiniu, apibarstyti šviežiu rozmarinu.