Mangų sūrio tortas
Gaivus, kreminis ir su šiek tiek traškumo, kad skonių receptoriams būtų daugiau džiaugsmo.

Ingredientai
Torto pagrindui jums reikės:
200 g krekerių
115 g sviesto (lydyto)
20 g cukraus
Torto užpildui reikės:
35 g cukraus pudros
10 g želatinos
15 ml citrinos sulčių/pasiflorų tyrės
Torto užpilui reikės:
2 pasiflorų
10 g cukraus
10 g krakmolo
- 1Paruoškite torto pagrindą. Krekerius ir cukrų trintuvo pagalba susmulkiname iki trupinių. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir supilkite ant trupintų krekerių. Įmaišykite kreminį sūrį. Kad tai padaryti būtų lengviau, prieš tai kreminį sūrį pertrinkite mentele. 24 cm kepimo formą išklokite sausainių mase, gerai suspauskite, kad kraštukai nebyrėtų ir dėkite į šaldytuvą sutvirtėti.
- 2Paruoškite torto užpildą. 10 g želatinos užpilkite 80ml grietinėle ir palikite išbrinkti. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, cukrų, mango tyrę, pasiflorų tyrę ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Atskirame dubenyje išplakite šaltą grietinėlę iki beveik standžios masės. Dubenyje pastatytame ant garų vonelės ištirpinkite želatiną. Kai želatina taps skysta ir neliks gumulėlių, lengva srovele supilkite ją į anksčiau paruoštą mango ir pasiflorų masę (pilant plakite masę, kad iškart susijungtų su želatina). Kai įmaišome želatiną dirbti reikia greičiau, nes ji pradeda stingti. Į gautą masę per kelis kartus sudėkite išplaktą grietinėlę, kiekvieną kartą lengvai ir švelniai permaišant (jei maišysite neatsargiai, iš grietinėlės išeis oras ir masė neteks savo purumo).
- 3Ant sutvirtėjusio torto pagrindo supilkite mango masę ir apdenkite maistine plėvele. Palikite sustingti bent per naktį.
- 4Tortui sustingus, paruoškite užpilą. Į prikaistuvį sudėkite pasiflorų minkštimą, cukrų, pasiflorų tyrę ir krakmolą, lengvai pašildykite, kad sutirštėtų. Palikite atvėsti. Paruoštą ir iš formos išimtą sūrio tortą apliekite atvėsusia pasiflorų tyre.