Lazdyno riešutų pyragas su pieninio šokolado kremu

Ingredientai
Jums reikės:
Biskvitui:
100 g lazdyno riešutų
30 g cukraus
Žiupsnelio cinamono
Kremui:
Papuošimui:
Šviežios mėtos lapelių
- 1Smulkintuve sumalti lazdyno riešutus kartu su cukraus pudra ir miltais. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų ir į juos suberti riešutų mišinį. Iš lėto viską išmaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą sudėti į kepimo formą ir išlyginti. Paviršių apibarstyti cinamonu. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Iškepusį atvėsinti.
- 2Užvirti grietinėlę, suberti į ją šokoladą ir maišant ištirpinti. Gautą vientisą masę užpilti ant iškepto pyrago į kepimo formą. Paviršių gražiai išlyginti ir padėti į šaldytuvą, kad atvėstų bei sustingtų kremas. Atvėsusį pyragą išimti iš kepimo formos, apibarstyti juodojo šokolado pabarstukais arba drožlėmis. Patiekti su kreminiu mėlyno pelėsio sūriu, apibarstyti netirpia cukraus pudra bei papuošti šviežios mėtos lapeliais.