Lazdyno riešutų „makaronada“ su šviežiomis avietėmis

Ingredientai
Jums reikės:
Sausainiams:
4 kiaušinių baltymų
15 g cukraus
125 g lazdyno riešutų su odele
225 g cukraus pudros
Plikytam kremui:
200 ml pieno
2 kiaušinių trynių
30 g cukraus
20 g kukurūzų krakmolo
1 arb. š. cukraus pudros su vanilės sėklytėmis
15 g sviesto
Papuošimui:
Šviežių aviečių
- 1Į elektrinį smulkintuvą suberti miltus, cukraus pudrą ir lazdyno riešutus. Viską sumalti iki miltų konsistencijos.
- 2Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Į baltymų masę po truputį berti sumaltus birius produktus ir iš lėto maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir jo pagalba ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti vienodo skersmens (stiklinės dydžio), apskritimo formos sausainius. Kepti 15 minučių iki 140°C įkaitintoje orkaitėje.
- 3Iškepusius išimti iš skardos, kad gerai atvėstų.
- 4 Trynius išplakti kartu cukrumi ir kukurūzų krakmolu.
- 5Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti sviestą, įberti vanilinės cukraus pudros ir maišyti, kol ištirps bei kremo masė taps blizgi. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.
- 6Atvėsusį kremą sumaišyti su natūralia lazdyno riešutų pasta iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį.
- 7Sausainius padalinti į dvi lygias dalis ir vienos dalies sausainius išdėlioti viršumi į apačią. Ant jų ties krašteliu išdėlioti apskritimu avietes. Aviečių vidurį konditerinio maišelio pagalba užpildyti kremu. Pabarstyti cukraus pudra ir uždengti likusiomis sausainių puselėmis be aviečių.