Lazdyno riešutų keksas su citrinų konfit

Ingredientai
Jums reikės:
Keksui:
200 g kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus
4 kiaušinių
50 g lazdyno riešutų
0,5 citrinos žievelės
Konfit:
2 citrinų
300 g cukraus
200 ml vandens
Dekoravimui:
- 1Elektriniame kombaine išsukti kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės. Įdėti natūralios lazdyno riešutų pastos ir gerai išmaišyti. Tada įmušti kiaušinius ir dar kartą išmaišyti iki vientisos masės.
- 2Riešutus susmulkinti iki trupinių ir suberti į sviesto masę. Tada suberti miltus, kepimo miltelius ir įtarkuoti citrinos žievelės. Vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
- 3Gautą masę sudėti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
- 4Iškepusį keksą atvėsinti ir išimti iš kepimo formos.
- 5Citrinas supjaustyti vienodo storio (maždaug 0,5 cm) griežinėliais.
- 6Prikaistuvyje užvirti vandenį su cukrumi, sudėti citrinos griežinėlius, įdėti pusės vanilės ankšties sėklytes ir pačią ankštį. Išmaišyti, sumažinti kaitrą ir virti 40 minučių. Retkarčiais pamaišyti, kad neprisviltų.
- 7Atvėsusį pyragą dekoruoti iš sirupo išimtais citrinos griežinėliais ir pašlakstyti pačiu sirupu. Apibarstyti netirpia cukraus pudra.