Lazdyno riešutų cinamoninis biskvitas su sviestiniu lazdyno riešutų kremu

Ingredientai
Jums reikės:
Biskvitui:
5 kiaušinių baltymų
140 g cukraus
110 g lazdyno riešutų
70 g cukraus pudros
Žiupsnelio cinamono
Kremui:
3 kiaušinių trynių
60 g cukraus
180 g kambario temperatūros sviesto
- 1Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų.
- 2Į elektrinį smulkintuvą suberti riešutus, cukraus pudrą ir miltus. Viską sumalti iki vienodų smulkių trupinių. Iš lėto sukamaisiais judesiais gumine mentele įmaišyti juos į išplaktus baltymus. Per ilgai nemaišyti, kad baltymai nesukristų. Gautą masę tolygiai paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paviršių gausiai pabarstyti cinamonu. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
- 3Iškepusį biskvitą atvėsinti ir supjaustyti norimo dydžio bei formos vienodais lakštais (geriausia, kad gautųsi 3 dalys).
- 4Kiaušinių trynius sudėti į virtuvinį kombainą, suberti cukrų ir įdėti pusės vanilės ankšties sėklytes. Išpurenti iki kreminės masės. Tada po truputį sudėti mažais gabaliukais supjaustytą sviestą ir nuolat maišyti iki iki vientisos, blizgios sviestinės masės. Įdėti riešutų pastą ir dar kartą gerai permaišyti.
- 5Supjaustytus lakštus sluoksniuoti su sviestiniu kremu. Galima į vieną sluoksnį įdėti karamelizuotų lazdyno riešutų.
- 6Prieš patiekiant, keletą valandų (geriausia per naktį) palaikyti vėsioje vietoje.