Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas
Moliūgų pyragas turbūt ne visiems skamba skaniai ar viliojančiai, nes tikrai neretai toks kepinys būna sausas ir sprangus. Tačiau išbandžius šį receptą, nuomonė tikrai pasikeis ir šį pyragą norėsis kepti dar daug kartų. Gaminamas iš tarkuoto moliūgo, su prieskoniais, riešutais ir džiovintomis spanguolėmis galutiniame rezultate gaunamas sunkus, drėgnas pyragas su daug tekstūros ir aromato. Tai tikrai ypatingas desertas, kurį papuošus puriu kreminio sūrio kremu drąsiai galima dėti ir ant šventinio stalo.

Ingredientai
Jums reikės:
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. valgomosios sodos
0,5 a. š. cinamono
0,5 a. š. džiovinto imbiero
Šiek tiek muskato riešuto
4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
200 g rudojo cukraus
0,5 vnt. citrinos žievelės
200 ml aliejaus
1 vnt. didelio, rūgštesnio obuolio
450 g nulupto ir išvalyto moliūgo
100 g pekano riešutų
100 g džiovintų spanguolių
Glaistui reikės:
250 g cukraus pudros
- 1Į dubenį išsijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Suberkite cinamoną, imbierą ir įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto. Viską išmaišykite.
- 2Į plakiklio dubenį įmuškite kambario temperatūros kiaušinius, suberkite cukrų, įtarkuokite citrinos žievelę ir plakite kol masė taps puri. Tada vis dar plakant po truputį supilkite aliejų ir išmaišykite. Suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite.
- 3Į tešlą, per vadinamą „burokinę“ tarką įtarkuokite obuolį, moliūgą, suberkite lengvai pasmulkintus riešutus, sudėkite spanguoles ir viską gerai išmaišykite.
- 4Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių, supilkite pyrago tešlą ir tolygiai paskirstykite. Taip paruoštą pyragą dėkite kepti į iki 175 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 minučių. Kepimo pabaigoje nepamirškite patikrinti ar pyragas tikrai iškepė. Iškepusį pyragą palikite pravėsti.
- 5Paruoškite glaistą. Į plakiklio dubenį sudėkite kreminį sūrį, įpilkite vanilės ekstrakto, suberkite išsijotą cukraus pudrą ir išmaišykite iki vientisos masės. Per du kartus išmaišant supilkite grietinėlę ir lengvai išplakite iki purios masės.
- 6Paruoštą glaistą tepkite ant atvėsusio pyrago ir skanaukite.