I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kukurūziniai dešrainiai


Kukurūziniai dešrainiai („Corndog“) yra labai populiarus užkandis JAV, kurį pasigaminti šiandien kviečiame ir jus. Dešrelę ant pagaliuko kukurūzų tešloje ne tik smagu, bet ir labai skanu valgyti. Šis užkandis puikiai tinka draugųvakarėliui, nes variantų, ką smeigti ant pagaliuko yra begalė, todėl visi ras savo mėgstamiausią dešrainio variantą.

Ingredientai


Jums reikės:

180 g smulkių kukurūzų miltų
1 valg. šaukšto kepimo miltelių
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
400 ml pieno
2 valg. šaukštų cukraus
Žiupsnelio druskos
3 valg. šaukštų aliejaus

Taip pat jums reikės:

5 vnt. mėgstamų virtų ar parūkytų dešrelių
5 vnt. sūrio lazdelių (sūrio variantui vietoj dešrelės)
5 vnt. vytinto kumpio
Ilgų medinių pagaliukų
Švelniai patraiškytų kukurūzų dribsnių
Panko džiūvėsėlių
  • 1Į dubenį sudėkite kukurūzų ir kvietinius miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, sudėkite cukrų ir druską, įpilkite aliejų ir gerai išplakite. Gautą plakinį palengva sumaišykite su sausais ingredientais. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Paruoštą tešlą palikite „pailsėti“ 5-10 minučių.
  • 2Ant medinių pagaliukų suverkite dešreles, sūrį ar sūrį apvyniotą kumpiu. Anksčiau paruoštą tešlą supilkite į siaurą aukštesnį indą ir merkite suvertas dešreles ar sūrį į tešlą, kad pilnai pasidengtų. Tešlos perteklių švelniai nukratykite, o dešrelę apvoliokite kukurūzų dribsniuose ar panko džiūvėsėliuose.
  • 3Taip paruoštus dešrainius dėkite kepti į iki 160-170 °C iš anksto įkaitintą aliejų ir kepkite apie 10-12 minučių. Dedant dešrainį į aliejų, iš pradžių palaikykite jį kokias 5 sekundes neglaudžiant prie puodo ar keptuvės, kad paviršinė tešla apkeptų ir nepriliptų prie dugno.
  • 4Iškeptus dešrainius galite skanauti vienus ar su mėgstamu padažu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis