Kreminis mangų desertas
Kreminis mangų desertas su karamele - nuostabus pasirinkimas, kai norisi ko nors gaivaus, bet kartu saldaus ir kreminio. Šis skanėstas yra nesudėtingai pagaminamas ir fantastiškai dera su įvairiomis uogomis. Braškių sezonas prasideda - puikus metas įtraukti šį desertą į meniu.

Ingredientai
Karamelei jums reikės:
5 valg. šaukštų cukraus
2 valg. šaukštų vandens
Pusės citrinos sulčių
1 valg. šaukšto karšto vandens
Taip pat reikės:
4 valg. šaukštų kukurūzų krakmolo
240 ml šalto pieno
150 g saldinto kondensuoto pieno
Žiupsnelio druskos
- 1Į keptuvę suberkite cukrų, įpilkite porą šaukštų vandens ir išspauskite pusės citrinos sulčių. Įjunkite didesnę, nei vidutinė kaitrą ir kaitinkite tol, kol masė pasidarys tamsios, gintarinės spalvos. Jokiu būdu nemaišykite, galite tik šiek tiek pajudinti keptuvę, kad masė tolygiai pasiskirstytų. Kai karamelė patamsės, labai atsargiai įpilkite šaukštą karšto vandens ir šiek tiek pajudinkite keptuvę į šonus. Gautą karamelę supilkite į pyrago formą, kurią naudosite kepimui ir paskirstykite, kad padengtų visą dugną.
- 2Į dubenį sudėkite kukurūzų krakmolą, įpilkite šiek tiek pieno ir išmaišykite. Išmaišę krakmolą supilkite likusį pieną ir dar kartą permaišykite. Supilkite grietinėlę, mangų tyrę, išmaišykite ir sudėkite kondensuotą pieną bei žiupsnelį druskos. Pieno ir krakmolo mišinį gerai išmaišykite ir perkoškite per sietelį, kad įsitikintumėte jog neliko gumuliukų. Gautą masę atsargiai užpilkite ant apstingusios karamelės.
- 3Paruoštą desertą uždenkite folija ir dėkite į iki 100 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su garų funkcija. Kepkite garuose apie 50 minučių. Iškepusio pyrago kraštai turi būti sutvirtėję, o vidurys sustingusios žėlė konsistencijos.
- 4Iškepusį desertą įdėkite keletui valandų į šaldytuvą, kad susistovėtų. Desertui sustingus, atsargiai apipjaukite jo kraštus, uždėkite lėkštę ir apversdami kepimo indą su lėkšte, išimkite desertą.
- 5Patiekite su mėgstamomis šviežiomis uogomis.