Klasikiniai eklerai su plikytu vaniliniu kremu

Ingredientai
Jums reikės:
Eklerams:
100 ml pieno
100 ml vandens
20 g cukraus
90 g sviesto
3 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
Kremui:
250 ml pieno
30 g sviesto
40 g cukraus
20 g kukurūzų krakmolo
Žiupsnelio druskos
3 kiaušinių trynių
- 1Į prikaistuvį supilti pieną, vandenį, įdėti sviestą ir suberti cukrų bei žiupsnelį druskos. Įjungti kaitrą, maišyti bei kaitinti, iki sviestas ištirps ir viskas užvirs. Tada nukelti nuo kaitros ir po truputį suberti miltus bei nuolat maišyti iki masė sušoks į gumulą. Prikaistuvį vėl pastatyti ant kaitros ir nuolat maišyti, kol išgaruos drėgmė bei liks vientisa blizgi masė. Gautą tešlą įdėti į dubenį ir po vieną įmušti kiaušinius bei nuolat maišyti iki vientisos, tamprios ir blizgios masės. Tada sudėti ją į konditerinį maišelį su 12 mm žvaigždutės formos antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti eklerus – maždaug 10 cm ilgio juosteles. Kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių su kaitinimo iš apačios rėžimu.
- 2Iškepusius eklerus atvėsinti ir padaryti jų apatinės dalies galuose po skylutę.
- 3Prikaistuvyje užvirti pieną.
- 4Dubenyje sumaišyti birius produktus: cukrų, kukurūzų krakmolą ir žiupsnelį druskos. Sudėti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tada įdėti vanilės ankšties sėklytes ir vėl gerai išmaišyti. Į gautą masę po truputį supilti užvirusį pieną ir nuolat maišyti šluotele. Gautą masę perdėti atgal į prikaistuvį ir kaitinti ant silpnos kaitros bei nuolat maišyti, kol gausis blizgi kreminė masė. Kai pradės garuoti, nukelti nuo kaitros ir perdėti į vėsų indą. Įdėti sviestą ir maišyti, kol jis ištirps. Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį ir pripildyti juo eklerus iš abiejų pusių pro skylutes.
- 5Prieš patiekiant leisti 10 minučių pastovėti.