Klasikinė Crème brûlée

Ingredientai
Jums reikės:
6 kiaušinių trynių
65 g cukraus
50 g cukraus karamelizavimui
- 1Puode iki virimo pakaitinti grietinėlę. Iš vanilės ankšties išimti sėklytes ir įdėti į grietinėlę. Taip pat supilti ir cukrų. Šiek tiek pamaišyti, kad ištirptų.
- 2Kambario temperatūros kiaušinių trynius atsargiai permaišyti su šluotele, kad masė būtų vientisa, lygi, tačiau ne puri ir be putų. Plakti nereikia, kadangi iškepusi Creme Brulee turi būti lygi, vientisa, be jokių oro tarpelių. Nuolat maišant po truputį pilti grietinėlę. Išmaišyti iki vientisos masės. Jei atsirado putų, galima nukošti. Tuomet išpilstyti į norimus indelius. Juos sustatyti į skardą. Ant skardos užpilti vandens, kad apsemtų du trečdalius indelių aukščio. Kepti iki 105°C įkaitintoje orkaitėje 1 val. 30 min.
- 3Iškepusią atvėsinti, apibarstyti „Crème brûlée“ paviršių cukrumi ir karamelizuoti.