Kišas su vištiena, smidrais ir porais

Ingredientai
Jums reikės:
Tešlai:
70 ml vandens
100 g kambario temperatūros sviesto
Žiupsnelio šviežio arba džiovinto čiobrelio
Žiupsnelio šviežio arba džiovinto raudonėlio
Žiupsnelio druskos
Įdarui:
2 vištienos krūtinėlės filė puselių
250 g smidrų
1 nedidelio poro
3 valg. š. sviesto
Žiupsnelio persilado prieskonių
1 didelis valg. š. kreminio sūrio „REGULAR“
100 g tarkuoto parmezano sūrio
3 kiaušinių
Muskato riešuto
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
- 1Į virtuvinį kombainą sudėti sviestą, suberti miltus, čiobrelį ir raudonėlį. Viską gerai išmaišyti. Tada įpilti vandens ir dar kartą gerai permaišyti iki vientisos masės. Gautą tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
- 2Porą supjaustyti pusžiedžiais, vištieną – 3-4 cm dydžio gabaliukais, smidrus – 1 cm dydžio gabaliukais, o viršūnėles palikti nepjaustytas.
- 3Keptuvę įkaitinti ir išlydyti joje 1 valg. š. sviesto. Sudėti porus ir apkepinti, kol suminkštės. Tada sudėti vištieną, apibarstyti persilado prieskoniais ir gerai apkepinti iš visų pusių. Suberti smidrų gabaliukus, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes. Tada įpilti pusę puodelio vandens, sumažinti kaitrą ir palikti troškintis 10 minučių. Pabaigoje išjungti kaitrą, įdėti 1 valg. š. sviesto ir išmaišyti.
- 4Atskiroje keptuvėje ant likusio sviesto apkepinti smidrų viršūnėles.
- 5Dubenyje išplakti kiaušinius, įdėti kreminio sūrio ir dar kartą perplakti. Tada supilti grietinėlę, suberti tarkuotą parmezano sūrį, įtarkuoti muskato riešuto žiupsnelį, įberti maltų juodųjų pipirų, druskos. Viską gerai išmaišyti.
- 6Tešlą plonai iškočioti ir gautu lakštu iškloti miltais pabarstytos kepimo formos dugną bei kraštus. Palikti didesnį tešlos kraštelį, išsikišusį virš formos krašto. Tada sudėti vištienos ir daržovių troškinį bei užpilti jį kiaušinių ir sūrių plakiniu. Tešlos kraštelius gražiai užlenkti į vidų ir išdėlioti ant paviršiaus apkepintas smidrų viršūnėles.
- 7Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių statiniu rėžimu (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Iškepusiam kišui leisti 10 minučių „pailsėti“.