Kiaušinio trynių desertas Zabaione su sausainiais

Ingredientai
Sausainiams reikės:
50 g lazdyno riešutų
2 kiaušinių baltymų
200 g cukraus
200 g sviesto
Zabaione kremui reikės:
5 kiaušinių trynių
80 g balto vyno
30 g cukraus
- 1Lazdyno riešutus pakepinti iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min., kad atšoktų luobelė ir būtų lengva jas pašalinti. Riešutus be luobelės sumalti kartu su 100 g miltų. Sudėti sviestą ir dar permalti, kol ingredientai lygiai pasiskirstys. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki baltų putų ir sumaišyti su miltų ir sviesto mase bei likusiais miltais iki vientisos masės.
- 2Tešlą šaukštu išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.
- 3Kremui į prikaistuvį supilti vyną ir dalį cukraus (15 g). Pakaitinti iki 35°C, kol cukrus pradeda tirpti, ir nukelti nuo kaitros. Trynius išplakti su likusiu cukrumi inde, jį dėti ant garų ir plakti dalimis pilant pašildytą vyną. Taip kaitinti iki 85°C, kol kremas pradeda tirštėti. Tuomet indą su kremu statyti į indą su ledukais ir maišant mažinti temperatūrą, kol pasieks maždaug kambario temperatūrą.
- 4Zabaione kremą supilti į taures ir valgyti kartu su iškeptais sausainiais.