Kiaulienos sprandinė moliūgo padaže

Ingredientai
Jums reikės:
Šviežio baziliko lapelių
500 g kiaulienos sprandinės
2 svogūnų
Ketvirčio vidutinio moliūgo
1 pakuotės prieskonių ruošinio sultingai kiaulienai
1 arb. š. „Maggi NATURPUR“ ekologiško sultinio
Žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų
- 1Troškintuve ant didelės kaitros alyvuogių aliejuje pakepinti pusžiedžiais smulkintus svogūnus. Kai jie tampa skaidrūs, suberti smulkiais kubeliais supjaustytą moliūgą ir išmaišyti. Kai moliūgas apskrunda, užpilti daržoves kitame puode paruošto sultinio samčiu. Sumažinti kaitrą, pamaišyti, trumpai patroškinti ir vėl užpilti sultiniu, kad apsemtų visas daržoves. Troškinti apie 10 minučių. Nukelti nuo viryklės ir sublenderiuoti. Riekelėmis supjaustytą kiaulienos sprandinę apkepinti su prieskonių mišiniu ant didelės kaitros. Užpilti samčiu sultinio, sumažinti kaitrą ir pakepinti 5 minutes kelis kartus apverčiant mėsą. Tada supilti moliūgo masę, uždengti ir troškinti nuo 40 iki 60 minučių, priklausomai nuo to kokio minkštumo mėsą mėgstate. Pabaigoje, jeigu padažas per skystas, išimti mėsą, padidinti kaitrą ir pakaitinti 5 minutes, kol padažas sutirštės. Patiekti su skrudinta duona arba virtomis/keptomis bulvėmis ar kitokiu mėgstamu garnyru.