I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kiaulienos sprandinė moliūgo padaže


Ingredientai


Jums reikės:

Šviežio baziliko lapelių
500 g kiaulienos sprandinės
2 svogūnų
Ketvirčio vidutinio moliūgo
1 pakuotės prieskonių ruošinio sultingai kiaulienai
1 arb. š. „Maggi NATURPUR“ ekologiško sultinio
Žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų
  • 1Troškintuve ant didelės kaitros alyvuogių aliejuje pakepinti pusžiedžiais smulkintus svogūnus. Kai jie tampa skaidrūs, suberti smulkiais kubeliais supjaustytą moliūgą ir išmaišyti. Kai moliūgas apskrunda, užpilti daržoves kitame puode paruošto sultinio samčiu. Sumažinti kaitrą, pamaišyti, trumpai patroškinti ir vėl užpilti sultiniu, kad apsemtų visas daržoves. Troškinti apie 10 minučių. Nukelti nuo viryklės ir sublenderiuoti. Riekelėmis supjaustytą kiaulienos sprandinę apkepinti su prieskonių mišiniu ant didelės kaitros. Užpilti samčiu sultinio, sumažinti kaitrą ir pakepinti 5 minutes kelis kartus apverčiant mėsą. Tada supilti moliūgo masę, uždengti ir troškinti nuo 40 iki 60 minučių, priklausomai nuo to kokio minkštumo mėsą mėgstate. Pabaigoje, jeigu padažas per skystas, išimti mėsą, padidinti kaitrą ir pakaitinti 5 minutes, kol padažas sutirštės. Patiekti su skrudinta duona arba virtomis/keptomis bulvėmis ar kitokiu mėgstamu garnyru.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis