Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais

Ingredientai
Jums reikės:
500 g kiaulienos išpjovos (vieno didesnio gabalo)
Keleto riekelių plonai pjaustyto vytinto kumpio arba rūkytos šoninės
6 vnt. šalotinių svogūnų
2 šakelių šviežio šalavijo
1 šakelės šviežio rozmarino
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelio džiovinto česnako granulių
4-6 grūdelių juodųjų pipirų
25 g sviesto
20 ml balto sauso vyno
- 1Svogūnus nulupti ir perpjauti išilgai per pusę. Išdėlioti perpjauta puse į apačią ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apšlakstyti kiekvieną puselę juoduoju balzaminiu actu. Tada užberti šviežio rosmarino lapelių, džiovinto česnako granulių, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje su garais (arba pastačius apačioje keramikinį indelį su vandeniu) 15 minučių.
- 2Išpjovą supjaustyti 2-3 cm storio riekelėmis – medalionais. Medalionų kraštus apsukti vytinto kumpio arba rūkytos šoninės juostelėmis, uždėti po 2 lapelius šalavijo ir sutvirtinti kulinariniu siūlu.
- 3Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, suberti pipirų grūdelius, įdėti sviestą ir likusius šalavijo lapelius. Tada sudėti kiaulienos medalionus ir gražiai apskrudinti iš abiejų pusių. Užpilti baltu vynu. Iš orkaitės išimti iškepusius svogūnus ir įdėti į ją penkioms minutėms mėsą.
- 4Iškepusią mėsą patiekti su karamelizuotais svogūnais ir mėgstamu garnyru.