Karka su daržovėmis

Ingredientai
Jums reikės:
800-1000 g kiaulienos karkos
1 morkos
2 saliero stiebų
1 svogūno
2 česnako skiltelių
2 rozmarino šakelių
1 šalavijo šakelės
Prieskonių kiaulienai
1 kg bulvių
- 1Visų pirma gerai įkaintintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apskrutinti kiaulienos karką. Rekomenduojama prieš kepymą keliose vietose įpjauti odą.
- 2Stambiai supjaustyti morką bei saliero stiebus ir susmulkinti blenderio pagalba kartu su svogūnu ir česnaku. Sudėti apkepti į tą pačią keptuvę. Paskaninimui į daržoves dar įdėti rozmarino bei šalavijo šakeles, o karką apibarstyti kiaulienos prieskoniais. Užpilti raudono sauso vyno ir dar šiek tiek pakepinti.
- 3Karką su daržovėmis ir bulves sudėti į kepimo indą, uždengti folija ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 min., tuomet nuėmus foliją dar 30 min. (konvekciniu režimu). Jei kepate su termometru, kepti, kol mėsos temperatūra pasieks 87°C.