I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kalėdinis pyragas su aguonomis


Ingredientai


Mielinei tešlai reikės:

Žiupsnelio druskos
2 šaukštų cukraus
12 g šviežių mielių (arba 4 g sasų mielių)
1 kiaušinio
70 ml riebaus pieno
50 g kambario temperatūros sviesto

Idarui reikės:

150 g aguonų
250 ml pieno
50 g cukrus
100 g razinų
Vandens razinų mirkymui
  • 1Į katiliuką suberkite sausus ingredientus ir išmaišykite. Įdėkite mielių, įmuškite vieną kiaušinį ir supilkite pieną. Tešlą maišytuvu maišykite lėta eiga, kad tolygiai išsimaišytų visi ingredientai. Taip maišykite apie 4 min. Tuomet minkykite tešlą apie 8 minutes vidutine eiga, kol ji nebelips prie katiliuko kraštų. Galiausiai sudėkite kambario temperatūros sviestą ir maišykite greita eiga, kol sviestas pilnai išsimaišys.
  • 2Švarų indą patepkite sviestu, įdėkite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite apie 1 valandą, kol padvigubės.
  • 3Kol kyla tešla, pasiruoškite aguodų įdarą. Aguonas, pieną ir cukrų supilkite į prikaistuvį ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite pamaišant 15-20 minučių. Tuomet atvėsinkite ir sutrinkite su trintuvu, kad susitraiškytų aguonos.
  • 4Darbastalį pabarstykite miltais ir ant jo iškočiokite tešlą iki 5mm storio. Stenkitės, kad tešla būtų kuo panašesnė į stačiakampį. Visą paviršių ištepkite trintų aguonų įdarų. Kraštuose palikite apie 1 cm laisvo ploto, kad būtų lengviaus susukti pyragą. Užberkite vandenyje išbrinintas ir nusausintas razinas bei šokolado granules. Suvyniokite vyniotinį.
  • 5Vyniotinį perpjaukite pusiau ir iš dviejų dalių susukite pynutę. Įdėkite į pailgą kepimo formą ir palikite kildintis šiltoje vietoje 1-1,5 valandos.
  • 6Pakilusį pyragą patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Iškepusį pyragą būtinai išimkite iš kepimo formos ir leiskite atvėsti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis