Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

Ingredientai
Jums reikės:
Pyragui:
100 g džiovintų abrikosų
100 g džiovintų figų
50 g migdolų riešutų
100 g cukraus
250 g rudojo cukraus
400 g kambario temperatūros sviesto
6 kiaušiniai
120 ml tamsaus romo
0,5 arb. š. maltų gvazdikėlių
Nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas
1 valg. š. sviesto
Papuošimui:
30 g migdolų riešutų
30 g pekano riešutų
30 g razinų
30 g džiovintų abrikosų
30 g konservuotų desertinių vyšnių
- 1Pyragui skirtus džiovintus vaisius, cukatus ir riešutus susmulkinti kubeliais ir sudėti į dubenį. Įberti maltų gvazdikėlių, įtarkuoti imbiero, užpilti romu, gerai išmaišyti ir palikti nakčiai marinuotis.
- 2Elektrinio plakiklio pagalba sviestą išsukti kartu su baltu cukrumi iki purios masės. Tada suberti rudąjį cukrų ir dar kartą išpurenti. Į sviesto masę įmušti kiaušinius ir viską gerai išplakti. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir dar kartą viską išpurenti iki vientisos masės. Tada sudėti marinuotus vaisius ir išmaišyti. Tešla gaunasi tiršta ir drimbanti nuo šaukšto. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti kraštus miltais. Suversti į ją gautą tešlą, išlyginti paviršių ir kepti iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 2 val. Iškepusį gerai atvėsinti (geriausia per naktį).
- 3Papuošimui skirtus džiovintus vaisius, cukatus ir riešutus sumaišyti su abrikosų džemų ir jais dekoruoti atvėsusio pyrago paviršių. Kraštus apibarstyti netirpia cukraus pudra.