Kalėdiniai keksiukai

Ingredientai
Jums reikės:
250 g kambario temperatūros sviesto
250 g rudo cukraus
1 g druskos
250 g kambario temperatūros kiaušinių masės (arba 3 kiaušinių)
Dekoravimui:
50 g aliejaus
Liofilizuotų aviečių
50 g aliejaus
Smulkintų pistacijų riešutų
- 1Sviestą išsukti su rudumi cukrumi iki purios masės. Po truputį į ją pilti ir maišyti kambario temperatūros kiaušinių masę. Viska gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Vėl viską gerai išmaišyti ir padalinti tešlą į dvi dalis. Į vieną dalį sudėti šokoladą, į kitą – pistacijų pastą. Formeles ištepti lydytu sviestu ir konditerinio maišelio pagalbą paskirstyti į jas tešlą. Pašauti į iki 210°C įkaitintą orkaitę ir iš karto sumažinti kaitrą iki 180°C. Kepti apie 25 minutes.
- 2Atskiruose induose ištirpinti juodą ir baltą šokoladus, sumaišyti su aliejumi. Iškeptus ir atvėsusius keksiukus panardinti iki pusės į glaistą ir apibarstyti liofilizuotų aviečių trupiniais bei smulkintomis pistacijomis. Džiaugsmas akims ir skonio receptoriams!