Kalėdinė Pavlova

Ingredientai
Morengui reikės:
4 kiaušinių baltymų
100 g cukraus pudros
100 g cukraus
Laimo žievelės
Maskarponės kremui reikės:
5 g vanilinio cukraus
25 g cukraus
Mandarinų kurdui reikės:
100 g cukraus
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
2 kiaušinių
2 kiaušinių trynių
85 g sviesto
0,5 laimo sulčių
1 mandarino žievelės (tarkuotos)
- 1Morengui visus ingredientus sudėti į indą ir išplakti iki labai standžių putų. Konditerinio maišelio su antgaliu pagalba suformuoti vainiko formą. Kepti iki 110°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
- 2Maskarponės kremui vandenyje užmerkti želatinos lakštus ir palikti kelioms minutėms išbrinkti. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę ir į ją įberti cukrų bei vanilinį cukrų. Išmaišyti. Nukelti nuo kaitros, sudėti maskarponės sūrį, nusausintus želatinos lakštus ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba. Kremą supilti į įndą, uždengti maistine plėvele ir palikti šaldutuve atvėsti
- 3Kurdui mandarinų tyrę su tarkuota mandarino žievele užvirinti. Puode sumaišyti cukrų su krakmolu, sudėti kiaušinius ir trynius ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Į masę įpilti šiek tiek mandarinų tyrės, permaišyti ir grąžinti masę į prikaistuvį. Maišant sudėti sviestą ir kaitinti iki 82 °C. Kaitinti apie 10 min., kol sutirštės.
- 4Atvėsusį maskarponės kremą išplakti ir sudėti į konditerinį maišelį. Taip pat į konditerinį maišelį sudėti ir atvėsusį mandarinų kurdą.
- 5Iškepusį morengą apversti ir ant jo formuoti kremus: pirma maskarponės kremą ir į jo vidų, kaip įdarą, špricuoti kurdą.
- 6Dekoruoti raudonomis uogomis ir pjaustytomis mandarinų žievelėmis.