Jūros gėrybių užkandis La paranza

Ingredientai
Jums reikės:
2 didesnių morkų
1 cukinijos
500 g krevečių be kiauto
500 g kalmarų žiedų
Džiovintų bazilikų
Džiovintų krapų
Druskos
Pipirų
Aliejaus skrudinimui
Duonos ciabatta
Alyvuogių aliejaus
Padažui:
4 šaukštų majonezo
0,5 citrinos sulčių
1 česnako skiltelės
Druskos
Pipirų
- 1Skustas morkas ir cukinijas supjaustyti pakankamai storais šiaudeliais.
- 2Kietagrūdžius miltus sumaišyti su prieskoniais ir druska.
- 3Krevetes ir kalmarų žiedus apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje.
- 4Prikaistuvyje užvirti aliejų. Temperatūra turi būti ne mažesnė, nei 170°C. Iš karto reikia pasiruošti lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kur reikės dėti skrudintas daržoves ir jūros gėrybes.
- 5Kai aliejus pakankamai įkaitęs, dėti kepti daržoves. Užtenka 2 minučių, kol jos pasieks auksinę spalvą. Ant karštų daržovių užberti druskos. Tokiu pačiu būdu kepti kalmarus bei krevetes. Taip pat užtenka 2 minučių, kol įgaus auksinį atspalvį.
- 6Riekelėmis supjaustyti duoną ciabatta, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir paskaninti druska ir pipirais. Kepti orkaitėje 200°C temperatūroje kol apskrus.
- 7Padažui sumaišyti majonezą su citrinos sultimis, druska, pipirais ir smulkiai tarkuota česnako skiltele.